"Bila Daftar Buku Pink Saya Sengaja Larikan Tarikh Period, Supaya Nurse Tak Tahu Saya Mengandung Anak Luar Nikah" Tapi saya terkejut bila nurse


Foto sekadar hiasan

Sebelum saya dan suami nikah kami terIanjur sampai mengandung tapi saya tak sedar. Saya takut jadi saya tipu tarik last peri0d dekat nurse dan doktor. Sepatutnya kandungan dah 16 minggu tapi saya tipu jadi 12 minggu.

Sehinggalah nurse scan perut, dia terkejut tengok size perut dan baby. Dia kata tak macam 12 minggu dan nak refer doktor takut kembar atau ketumbuhan. Tolong bantu saya…

Assalamualaikum buat semua pembaca, tolong hide luahan saya ni ye admin. Terima kasih.

Terlebih dahulu saya ingin memohon maaf. Kisah saya macam ni. Saya sudah berkahwin dengan lelaki yang saya cintai dan kami berdua baru mendirikan rumah tangga dalam 6 bulan. Umur saya sekarang berumur 21 tahun dan suami pula berumur 23 tahun.

Masalah yang saya aIami, sebelum saya dan suami diijab kabul saya dan suami pernah terIanjur sampai mengandung tapi saya tak tahu yang saya mengandung sampailah kami berdua selamat akad nikah.

Bermula lah kehidupan kami suami isteri. Selepas 2 minggu kami berdua pergi bercuti dan dalam masa yang sama saya merasa diri saya lain dari sebelumnya. Munt4h munt4h, mabuk laut, makan tak lalu dan sebagainya.

Suami takut saya s4kit apa apa jadi kami pun pergi klinik terdekat untuk check. Selepas check doctor bagi tau yang saya dah mengandung sebulan. Maknanya masa akad nikah kandungan saya sudah nak masuk sebulan.

Saya tak tahu apa perasaan nak digambarkan ketika itu. Sedih gembira takut menjadi satu. Saya tahu saya dan suami sudah pun melakukan d0sa yang besar. Dan saya rasa sangat menyesal tapi walau bagaimanapun saya terima kandungan ni dengan reda dan ikhlas dan saya bahagia sangat.

Yang menjadi masalah saya sekarang adalah untuk buat buku merah di klinik. Baru baru ini. Saya ada pergi di klinik kerajaan untuk buat buku merah.

Masa ini baby sudah 16 minggu . Tapi bila saya pergi di sana saya tipu nurse sana. Saya larikan tarikh first period saya .

Sepatutnya tarikh period saya 16/6 tapi saya tukar jadi 16/7 jika saya bagi tau tarikh yang betul nurse akan tahu yang saya ada baby sebelum kami nikah .

Maksudnya saya mengandung sebulan awal dari tarikh kami nikah. Jadi dalam proses buat buku merah semuanya berjalan lancar. Tiba lah masa dia check payud4ra dan perut .

Dia terk3jut sebab perut saya besar 18cm sepatutnya dia cakap orang yang mengandung 12w perut dia tak besar macam ini. Saya hanya diam tanpa cakap apa – apa.

Tapi lepas check up dia ada tanya saya. “awak pernah bersama dengan suami sebelum nikah ke?“ saya cakap tak sebab saya takut nanti di pendaftaran nama anak saya tak boleh dibinkan nama suami saya sebab anak luar nikah. Sebab itu saya tak cakap benda betul.

Tapi nurse cakap tak ape dia akan buat temu janji untuk saya jumpa doc check kandungan takut kembar ataupun ketumbuhan sebab perut besar.

Padahal perut saya besar sebab kandungan saya sudah 16w bukan 12w. Allahu saya nak menangis sangat masa tu. Saya menyesal dengan perbuatan b0doh saya dan suami. Sekarang saya dan suami puas fikir macam mana hendak berterus terang atau pun menipu lagi.

Tapi nanti jika tarikh temu janji dengan doc tiba . Doctor akan tahu memang tiada kembar atau pun ketumbuhan. Maaf ye akak – akak dan abang – abang yang baca status ni . Saya tak tahu nak buat ape lagi, fikiran saya buntu.

Saya sayang kandungan ini tak mungkin saya akan buang untuk menyelesaikan malasah saya. Saya dah buat kesalahan yang terbesar dalam hdup saya tak mungkin saya mengulanginya lagi

Tolong la saya. Saya dan suami takut jika berterus terang nanti nama anak tak boleh dibinkan atau dibintikan nama suami saya. Tarikh temu janji sem4kin hampir saya sem4kin str3ss dan buntu apa patut saya buat.

Saya malu dengan diri saya, saya malu dengan Allah s.w.t dan saya malu dengan semua orang. Pembaca – pembaca adalah ‘orang’ kedua yang tahu pasal masalah saya.

Puas saya mengadu dekat yang maha esa. Puas saya menangis tapi saya tak dapat jawapan nya lagi. Harap ada yang dapat membantu dan bagi nasihat untuk kami. Wasalam

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber: IIUM via news.allmhi


 

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post