"Sampai Satu Tahap Suami Call MIL Nangis2 Cakap Dia Pun Tak Cukup" Ya Allah ada juga mertu yang macam ni


Foto sekadar hiasan

Asalamualaikum admin hide kan fb sy ya.

Saya dah berkahwin 5 thun.. anak dah 2 orang nak masuk 3.. saya dengn suami bercinta tak lama terus kenal kat mak ayah dan kami setuju berkahwin, sebelum kawin mesti la nak beli barang2 kawin kan.. asal gaji suami mesti cakap (suami keja kerajaan) kita bli barang ala kadar jela ye.. duit tak ckup untuk cukup2 makan ja… saya terkejut kenapa gaji habis ke mana sebab nak kata suami pakai kereta masa tu tak hanya motot sahaja.. bila d tnya suami, cakap kakak dengan mak dia minta..

ok aku ta kesah sebab masih tanggungjawab dia … lepas dua bulan dah siap beli barang kawin kami nikah.. saya ada kereta dan moto.. hnya kerwta saja bayar bulan2… saya bagi kat suami untuk kegunaan kami sebab kan saya dah berhenti kerja alah pregant.. bila time gaji 25 hb hp suami saya pagi2 pukul 8 dah mak dan kakak dia col mintak duit… untuk pengetahuan smua kakak dia dah ada suami .. mil pun masih ada fil.. mak dia siap mintak rm 200 .. kakak dia lagi kadang2 rm50 kdg2 rm100 saya buat tak kesah sebab rahsia slbhya blom sy tau lg

Ada satu masa saya dapat imbuhan, saja post di facebook apa yg berlaku lepas tu korg tau? macam biasa lah.. mil saya dia tengok apa saya pos tu terus mil cakap kat suami dah lupa kat mak ka? .nak hulur2.. suami cakap la itu duit isteri2 saja bukan duit bonus abang… balik 2 jugak mil mitak.. smpi saya bergadoh dengan suami betekak dalam keta … duk petang tu suami sy bag jugak rm 100 untuk sedapkn hati mak dia.. mil tu tak fikir kah dah la gji suami ckup2 makan.. nak bayar kerea rm500 sebulan lebih dan bil macam2 lagi.. gaji bukan banyak dah potong nak dekat 1k tingal berapa kerat sangat…. untuk keperluan seharian lagi..

sampai satu masa suami saya menangis dalam hp dekAt mil dia ckp dia pun tak cukup … ya Allah ada jugak mertua macam tu.. sedih tengok suami.. kalau korang nak tau suami dah habiskan buat pinjaman hmpir 100k.. bagk kat mil untuk buat rumah… bagi kak dia nak kawin nak buat grand2. Tak sedar diri janda … bagi kat abnbg dia yg dh bekerja buat deposit kereta.. apa lagi mcm2… nak kata dalam 100k suami tiada duit beli kereta… tu pn masih mil mintak2 lagi duit dah tau anak dah ada tangungjawab utk isteri dan anak kmi yang barh lahir..

thun dmi tahun suami bnyk menyepi dr fmly dia utk jga hati sy..sbb sy hdup ssh senang gn dia.xpnh nk mtk duit time gji dia..sy lbh suka guna duit sy beniaga on9 kecilan..tu pn bila sy pos mkn g jln mkn angin gn duit lbh sy bt sewa keta sy sndri utk kwn2 dtg melancong ..jgk dpetikaikan oley mil…tekilan dh nk masuk ank 3 sy skg kot nk berubah sma jgk….lg truk..lg megata sy ni kikis duit ank laki dia oleh fil n mil sy..bukak otak skit sapa kikis duit n msa depan ank nk bli nk aplly ap pn ssh…pnh blik kg nk g honeymoon gn suami..tu pn mil nk ikut smpai gadoh gn suami sy…allah …sy bdiam xnk bemasam muka ikut ja kehendak mereka…

skg suami sy dh tawar hati gn mereka lg…sbb bru ni sy pnh msg mil mtk tolong ank laki dorg yg dh bnyk bntu dorg masa ssh gn pnjman utk keluarga yg dia syg…apa mil sy ckp bab pinjamn ank laki sy xnk amik tau n sy bukan bank begerak ank laki sy..menangis suami lg tgamak mil ckp mcm tu sapa tolong bntu mereka time ssh…skg suami dh xbecontat gn fmly dia tllu mkn hati sedih…dorg amik kesempatan dgn kerjaya ank laki dorg alhamdulilah dr kesabaran kmi dr ssh skg dh bley hdup senang tuhan maha megetahui…dgn usaha tawakal kmi cr rezeki utk masa dpn alhamdulilah gji suami naik skit2…kita mertua jgn la bt ank atau menantu sebegini ..sedar la kita pompuan pn menantu org mcm na klu mertua bt mcm apa yg mil dh bt kt menantu..

Jgn kecam sy .

Sy redha smua ni blku xaibkan sesiapa…

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber: KRT

 

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post