"Suami Meninggal Kemalangan, Isteri Mula Terkapai2" Suami punya no pin ATM dan fon isteri tak tahu, ipar mula bertanya pasal harta


Foto sekadar hiasan

Saya nak kongsi cerita ex klien rakan. Mana yang boleh ambil pengajaran tu, ambil sebagai teladan.

Hari ni wife pada ex klien saya call. Dia nak tanya pasal claim insurans polisi suami (ex klien) dia.

Rupanya suami dia baru 5 hari meninggal. Accident motor besar. Meninggal di tempat kejadian, cedera dekat bahagian kepala.

Apa yang wife dia cerita, wallet dan phone aruwah ada dijumpa. Tapi duit cash dalam wallet takda langsung. Kemungkinan ada orang ambil kesempatan mencuri dalam keadaan sibuk masa nak tolong aruwah accident.

Sebab aruwah suami dia meninggal accident, maka polis ambil jnazah hantar ke hospital untuk post mortem.

Wife dia ralat sangat sebab tak dapat unlock phone aruwah. Sebab tak tahu pincode phone arwah. Jadi dia tak dapat nak bagitau kawan kawan aruwah yang dalam contact phone.

Memburukkan keadaan si wife, bukan setakat tak tahu pincode telefon aruwah. Malah wife tak tahu no pin kad-kad ATM aruwah untuk keluarkan duit bagi belanja mengejut urus jnazah balik ke kampung aruwah suami.

Mujur bantuan sedekah keluarga yang ada dapat bantu sementara urusan kewangan.

Hari ni dah 5 hari aruwah meninggal, abang aruwah dah mula bertanya pasal rumah dan harta peninggalan aruwah (Kwsp).

Si wife betul betul sangat takut kalau rumah yang dia duduk jadi rebutan adik beradik aruwah. Sebab wifenya dah takde tempat lain nak pergi kalau kena keluar dari rumah.

Berbalik pada punca asal wife aruwah call saya, bertitik daripada wifenya jumpa sijil takaful dengan businesscard saya pada kulit sijil. Dia sangat berharap ada berita baik yang boleh dia dengar daripada buku sijil takaful yang dia jumpa.

Pahit untuk diterima, saya terus terang bagitau yang tak boleh claim apa apa langsung. Sebab sijil takaful aruwah dah hampir setahun lapse.

Dan saya masih ingat punca lapse sijil aruwah, dia nak stop sebab rasa rugi duk bayar. Maka dia stop bayar sampai la jadi lapse.

Saya ada remind aruwah sebelum lapse pasal hilang coverage lepas lapse. Tapi dia bagi saya bluetick aja.

Seperti yang saya jangkakan, wife aruwah macam tak dapat terima jawapan saya. Sampaikan dia cakap,

“kenapa cik tak inform saya yang dia tak bayar.”

Lepas saya cool kan dia, baru suara dia seperti pasrah. Saya bagi dia beberapa cadangan untuk bantu dia

1. Pergi KWSP buat tuntutan KWSP aruwah

2. Call socso semak apa yang boleh tuntut

3. Kumpul dokumen buku simpanan pelaburan, kad bank

Dan saya dengar jawapan yang tak berapa best…

“Saya tak pandai drive kereta. Nak pergi ke sana dengan 2 anak kecil susah. Saya kalau boleh nak setelkan cepat tapi tu la…”

Saya betul betul tak tau nak cakap ape dah lagi. Rupanya wife arwah tak bekerja. Semua urusan selama ni aruwah suami dia yang buat.

Hampir 15 minit cakap, call ditamatkan dengan si wife seperti pasrah dengan musibah yang menimpa.

Saya nak pesan kat korang,

1. Kita semua akan mati. Cuma tak tau bila. Datangnya mengejut.

2. Pincode phone, pin ATM sepatutnya diketahui ahli keluarga terdekat.

3. Ahli keluarga perlu tahu dekat mana simpanan dokumen dokumen penting kita.

4. Kalau ada buat takaful, bagitau ahli keluarga.

5. Kalau dah stop takaful, pun perlu bagitau ahli keluarga.

6. Ada masalah bayaran takaful, bagitau agent. Kalau tinggalkan bluetick aja tak selesai masalah.

7. Para isteri perlu sedia untuk kehilangan suami. Certain perkara isteri perlu belajar berdikari contoh driving.

Mati datang bila bila. Apa persediaan kita?

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Sumber : Mohd Helmi via edisimedia

 

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post