"Sering Ditolak Bila Hendak Bersama" Isteri bagi alasan malas mandi subuh, badan masuk angin la, kepala pening la..


 

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum warga krt. Nama jangan share nanti naa. Saya nak kongsi kisah saya sendri untuk tengok pendapat nitizen, ke ramai juga yang ada masalah macam saya, juga untuk jadi panduan specialy pada wanita2 di luar sana tak lupa juga mudah mudahan istri saya juga nampk perkongsian ni. Masalah saya ialah nfsu, walaupun telah beberpa tahun berkawin dan dah ada 2 orang cahaya mata tapi masih juga kalau boleh nak sekali dua dalam sehari tu,

istri pula lebih selesa layan mata tido daripada cengkerama2 ni, dah tu bila tido tu memang susah la nak kejutkan, silap hari bulan boleh gduh kalau tak kena cara kejutkan,

Alhamdulillah saya masak dah bab tu, tapi bila dah bangun masalah lain pulak, banyak alasan akan di beri, malas nak mndi subuh2 badan masuk angin la,

kepala pening la maklum la mate dah lekat lah sebab nak smbung tido tu banyak je alasan, mula2 tu ye la tolak ansur tapi bila dah selalu kita tau la kan.

saya bukan lah nfsu teruk sangat, bila istri memang tak sihat, letih sangat ke saya tolak ansur juga, macam lepas bersalin dulu saya bagi istri sampai betul2 sihat dalu baru sera ng,

sampai lebih 100 hari tak salah saya, tapi yang pasti dia pun dah setuju la mase tu.. saya ni tau juga kesian kat bini, daripada saya keje fulltime sampai kerje sendiri saya sebab nak nak luangkan mase dengan anak bini lebih,

istri saya suri rumah sepnuh mase, saya pula buat physio terapi, dulu kerja kL saya walau pun pendapatan kerja situ lebih masyuk tapi saya pindah kaluar sebab cabaran kat situ tiggi dari aspek rupa,

alhamdulillah saya ni kira ok2 juga bukan nak angkat bakul ye cume nak tak press kenapa jadi bebanan sebab tu banyak je offer2 slalu masuk, bukan offer nak takat ngorat2 ye, ni offer yang ajak cengkerama2 teruih,

nak kata yang offer tak lawa tak juga, anak dara pun penah ajak, siap bawak mandi sesama, pgalaman2 yang memang..

kalau begitau kat member memang dorang akan cakap “pesal ko tak ngap je terus”,yang memang kalau iman tak cukup di dada memang tewas la jawapnya,

tapi alhamdulillah, saya slamat atas dasar agama dan setia pada istri tu, cewah gituw, kadang bukan sebab rupa, orang selalu senang dengn saya sebab santun,

memang bila saya bercakap saya sangat jaga apa yang keluar dari mulut untuk juga perasan dan saya juga memang peramah azali.

Ok smbung point utama, bab nfsu saya tu.kalau tak dan dengan istri memang saya susah nak lena kadang sampai ke siang tak lena2 sebab asyik dok ingat nak tuuu je,

ya Rabbi dia punya siksa tu tuhan je tahu, macam mase lapo nampak makanan depan mata tapi makanan tu pula yang tak nak kite makan dia..

Serius kadang sampai leleh air mata dok nahan perit tu, mane nak tahan otak tu dari fikir negative lagi, aduh..

istri2 luar sana tolong jangan buat laki korang macam ni, dah bincang dengan istri pun sebenarnya permsalahan ni, brkali-kali dah.

ok kejap pastu macamtu juga sudahnya, kene pulak puasa2 macam ni, kitorang tido pkul 10-12 macam tu, nak tu sebelm tido kena tido kan anak dulu,

dah anak tido mak anak pun tido skali, baru2 tido kita laki pun kesian la kat bini, lagipn memang mood swing baru nak lena dah kena kejut,

jadi saya ni pun tahan sejam 2 sambil scroll2 fb ke layan muvie ke, dah rase2 mata pedih2 tu ha mula la nak sera ng bini ni, nak tido trus tak boleh, susah, memang kalut dok ingat nak tuuu je,

bini pula bila kejut bangun dengn ayat “dari tadi tak nak, dah ngantuk baru cari orang” kadang d ikutkan dengan pelbagai ayat2 cinta lain,

kita punya on tu terus off bila kena leter, dengan eg0 fikir bini aku ni gantok gaban kot kata pegilah tidur balik, tapi Dalam hati hmm rase nak kawin lagi pun ada.

nak kata istri penat sangat saya kat rumah hari2 sebab keje free je, kalau bila ada pgilan je ble kata lagi banyak kerje2 rumah, jaga anak, kemas rumah, kadang saya masak kata tak rase la sebab tu, pasal kalau bab tuuu yang bukan jenis yang syok sendiri..

Sampai la ni, saya tak jumpa lagi jalan nak setel bende ni, kawin lagi je la kot, tapi tak kan kawin sebab tu je, adoi, so apa pandangan korang?

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima kasih

Sumber: e-kesah

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post